• Uw offerte lijst is leeg
Offerte wijzigen
menu

WITTE UITSLAG? (KALKUITBLOEI)

WITTE UITSLAG? (KALKUITBLOEI)

Verschijnen er witachtige vlekken op uw bestrating ? Geen nood, het gaat om kalkuitbloeiing of kalkuitslag. Deze manifesteert zich als witte sluiers of strepen. Onze producten worden vervaardigd met natuurlijke grondstoffen zoals water, granulaten en uiteraard cement. Aangezien kalkuitslag een 100% natuurlijk verschijnsel is, dat zich voordoet bij alle producten op basis van cement, kunnen wij dit ondanks alle kwaliteitscontroles niet uitsluiten. We maken daarbij een onderscheid tussen primaire en secundaire kalkuitslag.

Primaire kalkuitslag ontstaat tijdens het productieproces. Er treedt een chemische reactie op tussen het aanmaakwater en het cement waardoor ‘vrije kalk’ ontstaat. Die vermengt zich met het water en wordt door microscopische kleine kanaaltjes naar de oppervlakte getransporteerd. Hier komt de kalk in contact met CO² uit de lucht en zet zich af in de vorm van ‘kalkuitslag’. Door onze steeds betere productietechnieken wordt het fenomeen beperkt tot een minimum maar uitsluiten kan niet.

Secundaire kalkuitslag komt voor in de eerste twee jaren van de verwering. Deze vorm van aanslag komt slechts in geringe mate voor, aangezien in verhard beton de vrije kalk nog nauwelijks naar het oppervlak kan migreren. Belangrijk is te weten dat kalkuitslag de kwaliteit van het beton op geen enkele manier beïnvloedt. Kalkuitslag kan dus nooit een reden zijn voor weigering of prijsvermindering van onze producten.

VERWIJDEREN VAN KALKUITSLAG
In contact met lucht carbonateert vrije kalk vrij snel. De kalkuitslag zal dus na verloop van tijd vanzelf verweren. Hoe zuiverder de lucht, hoe langer het helaas duurt. Geduld is de beste remedie tegen kalkuitslag!

U WILT ER TOCH IETS AAN DOEN?
Er zijn in de handel producten verkrijgbaar om kalkuitslag te behandelen. Denk er echter aan dat de textuur en kleur van uw bestrating door het gebruik van chemische reinigingsmiddelen lichtjes kunnen wijzigen en neem een aantal voorzorgsmaatregelen:

  • Dek alle planten in de nabije omgeving van het te behandelen oppervlak af
  • Draag beschermende kledij (handschoenen, bril, etc.)
  • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt
  • Gebruik de producten altijd conform hun gebruiksvoorschrift
  • Spoel na de behandeling herhaaldelijk met zuiver water

Shop de artikelen

WITTE UITSLAG? (KALKUITBLOEI)
Verschijnen er witachtige vlekken op uw bestrating ? Geen nood, het gaat om kalkuitbloeiing of kalkuitslag.
Categorie 1, Categorie 2, Categorie 3